Ik weet nu niet zo goed of ik nou een auto moet kopen of een auto moet leasen. Ik ben op verschillende websites wezen kijken. Met de vraag: Leasen of kopen in het achterhoofd. Uiteindelijk kwam ik terecht op de lease calculator pagina van Rosfinance.nl (  1 van de leasemaatschappijen die op de website een lease calculator hebben) .

De lease calculator gaf aan dat ik met mijn inkomen zelfs makkelijk een Tesla zou kunnen leasen. Dan was het nog de vraag of ik het zou moeten doen via de leasevorm Private lease (waarbij ik de auto dus privé lease, of middels financial lease, waarbij ik de auto via de zaak moet gaan leasen.

Private lease

In eerste instantie gaat mijn voorkeur uit naar de Private lease optie. Ik bedoel, wij hebben niet standaard de mogelijkheid bij ons op de zaak om een auto te leasen. het is zeg maar niet onderdeel van het secundaire arbeidsvoorwaarden pakket. Desalniettemin denk ik dat het wel op een of andere manier geregeld zou kunnen worden, daarover straks eer in het Financial lease gedeelte.

Voor Private lease, hetgeen waar ik het nu over heb, hoeft je slechts je papieren in te leveren. De papieren waaruit blijkt of je een stabiele en vooral voldoende manier van inkomen hebt. Dat heb i. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd en ik verdien aardig! Zoals ik in de eerste alinea al aangaf, ik kan zelfs makkelijk een nieuwe Tesla leasen volgens de lease calculator van Rosfinance.nl

Financial lease

Dit wordt een moeilijker verhaal. Bij Financial lease wordt de auto op naam van de BV of welke rechtsvorm de onderneming dan ook heeft gezet. Grote voordeel hieraan is dat je de leasekosten deels mag afschrijven en je dus een mooie manier hebt waarmee je en je winst drukt en je toch in een mooie bak kunt rondrijden.

Probleem is alleen, ik heb geen BV. Ik heb wel de mogelijkheid om mezelf aan het bedrijf waar ik voor werk als ZZper te verhuren. Een stuk minder zekerheid, maar ik kan dan wel van dit soort regelingen gebruik maken. Ik ga er nog eens goed over nadenken. Die lease calculator heeft me echt aan het denken gezet!