Je ziet het vaak. Mensen willen afvallen, maar kiezen er dan voor om het op een snelle en onverantwoorde manier te doen. Met die manier ben ik het volledig oneens. Het welbekende Jojo effect zet je dan meestal in werking. Je eet volop weinig, soms zelfs alleen aar shakes. Dan val je ontzettend veel af. Met als gevolg snel resultaat dus.

En vervolgens is het ineens afzien, want, zodra je weer normaal begint te eten, dan kom je 2 keer zo snel aan. je lichaam is nu namelijk gewend aan weinig eten en komt in de paniekmodus terecht. Als het ware geeft je lichaam aan: Zodra de koolhydraten weer binnenkomen, dan slaan we dit direct op in vet, aangezien ik zo weinig voedingsstoffen binnen krijg, moet alles zo veel mogelijk opgeslagen worden. Zodoende is gezond afvallen vele malen beter.

Hoe val ik gezond af?

In eerste instantie is het zaak dat je zo min mogelijk koolhydraten neemt. Maar wel gewoon blijft eten. Dus geen crashdieet, of alleen maar aan de shake. Nee, eet gewoon wat je at, alleen probeer de koolhydraten tot een minimum te beperken. Koolhydraten zijn namelijk een ander woord voor suikers. En suikers worden omgezet in vet.

En dat wil je niet hebben. Verder is het zaak dat je verschillende keren per dag kleine beetjes eet. op deze manier wordt je algehele stofwisseling en verbranding gestimuleerd. Eet daarbuiten zo veel mogelijk groente en fruit om de nodige vitamines binnen te krijgen. Wanneer je deze factoren combineert, ben ik er van overtuigd dat je een goede basis neerlegt om gezond af te vallen.

Gezond afvallen is goed voor en je voelt je er lekker door. je komt dan op een gegeven moment in een positieve spiraal terecht. Je valt af, hebt meer energie en je voelt je beter. Waardoor je weer meer gaat afvallen en je weer meer energie krijgt en je je weer beter voelt.